- Preparation time
- 70 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 15 May 2018
700gr. bloem
300 ml lauwwarme melk
5 el homemade vanillesuiker
100 ml zonnebloemolie
80 gr zachte roomboter
3 eieren
1 msp zout
1 1/2 el gedroogde gist
1 el venkelzaad
1 el anijszaad
2 el amandelschijfjes
1 ei
2 el room
Los de gist op in de melk en roer de suiker doorheen..
Doe de rest erbij en voeg op laatst het bloem aan toe..
Kneed 7 minuten met de kneed machine …
Zou de deeg iets te vochtig blijven kun je wat extra bloem erbij doen…
Deel de deeg in tweeën..
Meng onder de ene helft het geroosterd en fijn gemalen zaad plaats iedere helft in een kom en dek het af met folie en een theedoek..
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Vorm bolletjes en plaats deze op een bakplaat die je hebt voorzien met bakpapier…
Laat de bolletjes onder een theedoek 20 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 200 graden zonder hete lucht..
Klop het ei op en roer de room doorheen..
Bestrijk de bolletjes met het eimengsel en verdeel de amandelschijfjes op de bolletjes zonder zaad..
Bak de bolletjes 30 minuten ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.