- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 12 February 2018
225 ge bloem
25 gr maizena
1/2 pakje gedroogde gist
1/2 tl zout ( wie wil kan meer nemen)
1 el rietsuiker
160 ml lauwwarm water
Voor het bestrijken …
1 eigeel
1 el melk
Zaadjes naar eigen wens …
Bv sesam, maanzaad of pompoenpitten ..
1pan met water en e1 tl zout
Vermeng alle bovenstaande ingrediënten en kneed 5 minuten een mooie gladde deeg…
Laat de deeg 45 minuten rijzen op een warme plaats…
Breng intussen het water aan de kook…
Kneed de deeg nog eens met je handen goed door…
Rol de deeg op en snijd 4 of 6 stukken deeg van de rol…
Vorm bolletjes en maak met je wijsvinger een gat in het midden van de deeg ..
Draai de deeg in het rond zodat het gat groter wordt..,
Leg nu de bagels in het kokend water voor 1 minuut ..,
Haal ze daarna uit het water en leg zeg ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
bestrijk de bagels met los geklopt ei en strooi wat zaadjes overheen .. of laat ze zonder …bak ze 15/20 minuten in de voorverwarmde oven..op 220 graden

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.