- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 8 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 6 February 2018
900 gr bloem
1 pakje gist
600 ml lauwwarm water
1 tl honing of suiker
2 tl zout ( wie wil kan meer of minder nemen )
2 el olijfolie
Vermeng de gist, de honing het olijfolie met het water..,
Roer het zout onder het bloem en voeg het aan het vocht mengsel toe…
Kneed met de machine 8 minuten een zachte en elastische deeg..
De deeg moet je echt uit elkaar kunnen trekken zonder dat die scheurt ..
Laat de deeg nu 50 minuten rijzen….
Vulling..
300 gr kalfsgehakt
2 uien
2 tomaten
Rode en groene paprika
1/2 bosje peterselie
2 el tomatenpuree
1 el gerookt heet paprikapoeder
1 el komijn
Peper uit de molen
Zout
1 el olijfolie
3 teentjes knoflook
Doe de ui, knoflook in de hakmolen fijn hakken (snijd ze eerst in parten)
Nu de paprika’s en daarna de tomaten.. op laatst de peterselie
Ik doe het echt zoals beschreven en niet alles samen in de hakmolen…
Voeg nu de specerijen an het gehakt toe en vermeng het …
Daarna de groentes …
Nu doe ik het gehaktmengsel in de keukenmachine fijn maken…
Vorm van de deeg 13 kleine bolletjes ( of minder hoe groot je de pizza wilt hebben )
Rol deze heel dun uit ( daarbij gebruik wat bloem )en verdeel
het gehaktmengsel overheen..
Bak de lahmacun in een pan of op een gladde grillplaat…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.