- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 70 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 2 November 2017
Benodigdheden
1 pan
1 zeef of gaasdoek
1200 gr roomboter
Smelt de roomboter in een hoge pan en breng het langzaam aan de kook…
Hoe rustiger het kookt des beter komt het schuim bovenop drijven
Roeren hoeft niet als de temperatuur laag is…
Blijf de boter koken tot de schuim een geelachtige kleur krijgt…
Dit kan langer als een uur duren .
Nu duw je wat van geelachtige schuim aan de kant…
Als de boter een mooie goudachtige kleur heeft ,
En je kunt de bodem van de pan doorheen zien is de ghee bijna klaar…
Schep voorzichtig dat gele schuim eraf… dit gaat heel makkelijk als je het langzaam kookt…
De meeste melkbestanddelen liggen dan op de bodem van de pan en hebben een bruine kleur.
Zorg dat je 2 steriele glazen met deksel gereed hebt staan..
Je kunt met een heel fijn zeef of een gaasdoek nu de ghee in de potjes vullen…
Sluit de potjes direct en laat ze afkoelen … nu kun je de ghee echt wel 1 jaar bewaren zo niet nog veel langer..
Je kunt de ghee gewoon op kamertemperatuur bewaren …
Probeer ook eens ghee met kurkuma of kaneel
De geur van de ghee doet mij denken aan nootjes …
van 1200 gr roomboter heb ik
Ongeveer 1100 gr ghee gekregen ..
De roomboter heb ik van te voren gemaakt van room..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.