- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 3 September 2016
Heerlijke spaghetti met pesto..
Spaghetti
1 rode paprika
1 gele paprika
Olijfolie (de hoeveelheid na eigen smaak ..ik had totaal 8 el)
Zeezout
3 handen vol basilicum ( of een grote pot basilicum)
3 teentjes knoflook
50 gram cashewnoten
30 gram pistache
100 gram geraspte pecorino of parmezaan
Was de paprika’s en rooster ze ongeveer 10 minuten in een hete oven op 200°C totdat de buitenkant begint te verkleuren. Stop ze in een zakje en laat het een paar minuten rusten.
Trek het velletje eraf en snijd ze in wat brede slierden ..
Spoel de basilicumblaadjes af en leg ze op een theedoek om te drogen.
Doe de basilicum , de pistache, de ongezouten Cashewnoten ,knoflook, de olijfolie en de helft van de pecorino of parmezaan kaas in een blender en hak het fijn.
Je hebt nu een smeuïge pesto…
Bewaar de rest van de kaas …
Breng ruim water aan de kook en voeg daar wat zeezout aan toe…
Kook de spaghetti ….giet ze af en bewaar wat van het kookvocht…
Meng de paprika door de spaghetti en daarna het pesto…zijn de spaghetti te droog meng dan het kookvocht doorheen zodat de saus aan de spaghetti blijft hechten ..
Strooi de rest van de kaas overheen
sprenkel er nog wat olijfolie overheen en geniet van de heerlijke pasta…
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.