- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 11 July 2016
Pompoensoep / 4 pers.bijgerecht/30 min
Nodig:
1 pompoen
1 rode peper
Scheut olijfolie of zonnebloemolie
3 (of meer ) tenen knoflook
2 uien
Halve eetlepel kerrie (of iets meer naar eigen smaak )
800 ml tot 1 ltr bouillon (vers of van blokjes)
Bekertje crème fraíche of slagroom van 125 ml
Werkwijze:
De pompoen in stukken snijden (schil laten zitten )en de draden en zaden verwijderen
Daarna stukjes van zo’n 2 cm maken (mag groter )
De peper in stukjes snijden zonder zaadjes
Olie in een grote pan verhitten en daarin de peper , knoflook en uien met de kerrie aanfruiten
Laat dit voor ca 2 min bakken op laag vuur
Voeg daarna de stukken pompoen erbij en bak dit weer voor ca 2 min al roerend/scheppend om
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook .
Wanneer het kookt het vuur laag zetten en zo nog 15 min zachtjes door laten koken.
Als de pompoen zacht gekookt is haal je de pan van t vuur en gebruikt een staafmixer om alles tot een gladde massa te pureren.
Schenk vlak voor het opdienen de creme of slagroom over de soep
Eet smakelijk……
Tip: Neem oud brood en marineer dit in olijfolie met knoflook.
Bak het daarna even op in de koekenpan en je hebt een smaakvol krokantje bij je soep
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.