- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 5 July 2016
Smeuïge rijst met kokosmelk…
3 thee glazen ( met oor) yasmijn rijst
3 grote uien fijn gehakt
3 teentjes knoflook fijn gehakt
Olijfolie
1 el ghee ( roomboter)
3 grote wortelen in kleine blokjes
Zeezout
2 el kurkuma
Zwarte peper uit de molen
2 el gemberpoeder
Chilipeper fijn gehakt
1 blikje kokosmelk
3/4 liter kruidenbouillon ( homemade)
1/2 bosje peterselie
Fruit de ui en de knoflook goed aan in de olijfolie en de boter
Doe dan de wortel en de specerijen erbij…
Roer dit goed om en laat het even sudderen tot de specerijen goed zijn opgenomen
Doe de gewassen rijst erbij…fruit deze even mee
Vul het geheel op met de bouillon en de kokosmelk
Zet het vuur zacht en laat de rijst garen ..
De rijst is heerlijk smeuïg maar niet plakkerig ..
Roer nu de gehakte peterselie doorheen…
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 3.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.