- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 15 December 2018
500 gram bloem gezeefd
1/2 klontje verse gist
80 gram suiker ( wie wil kan meer doen)
100 gram roomboter
250 ml melk
1 ei
Mespuntje zout
Extra
1 ei opgeklopt
Amandelschijfjes
3 el roomboter
Confituur liefst homemade omdat je dan 100 % fruit hebt en de smaak heerlijk is
Zeef je bloem
Verwarm de melk met de suiker en de boter…laat het iets afkoelen…tot het lauw is..
Maak een kuiltje in het bloem en kruimel de gist in.
Neem een beetje melk en verroer dit.
Even laten rusten….4 minuten met een doek overheen..
Doe nu alles vermengen en kneed een soepel deeg met de machine…dit zeker 6 minuten..
Het kan zijn dat je wat extra boem moet toevoegen ….dit ivm de boter…maar denk erom de deeg mag niet heel droog zijn….voel met je handen
Laat de deeg 45 minuten onder een plastiek folie rijzen op een warme plaats…
De deeg is echt heel zacht ….doe wat meel op de werkplank…
Druk eerst de deeg met je handen iets plat en maak dan een rol en snijd gelijk grote stukken..
Druk die met de hand plat….of rol de deeg uit en steek rondjes uit….doe je het laatste dan moet het deeg daarna even rusten…
Vul het met met confituur …na eigen smaak..
Knijp het goed dicht en zet het met de naad in een ingevette ovenschaal…
Doe nu van de extra boter overheen verdelen ,gewoon kleine stukjes boter …
Dan bestrijk je alles met het opgeklopte ei en strooi je amandelschijfjes eroverheen…
Voorzichtig weer afdekken en laten rijzen tot ze dubbel hoog zijn….
Intussen de oven voorverwarmen op 200 graden…zonder hete lucht..
Bak de zoete broodjes onder het midden van de oven 25 minuten….
Ze smaken echt heerlijk…en heb je de volgende dag over ,gewoon even in de hete oven zetten
Ongeveer 7 minuten en ze zijn weer vers….
Je kunt deze deeg ook gebruiken voor pittige vulling maar dan laat je de suiker weg en neem e wat meer zout….en bestrijk je de bovenkant alleen met ei…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.