- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
1 vanillestokje
500 ml melk
25 gram custard
30 gram suiker
Doe 200 ml melk in een pannetje. Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit. Doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.
Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk. Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.
Zet dan weer het op het vuur en laat op een laag vuur langzaam gaar worden, blijf het roeren!. Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt. Laat dit afkoelen en serveer met bijvoorbeeld roden bessen, aardbeien of frambozen.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.