- Preparation time
- 100 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram bloem
½ theeglas olie
½ theeglas yoghurt
½ theeglas lauwe melk
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist
Vulling:
1 blikje tonijn
Handje zwarte olijven in stukjes
5 champignons in stukjes
1 gesnipperde uitje
Stukje courgette in kleine blokjes
1 wortel in blokjes
Zout en peper
Gehakte peterselie
Paprikapoeder
Meng bloem met de gist, voeg de yoghurt, olie en zout toe. Doe dan beetje bij beetje melk erbij totdat je een zacht deeg kunt vormen. Kneed dit goed voor 20 minuten. Laat dit een uur rijzen. Rol daarna uit en steek er rondjes uit met een koffiemok.
Bak de groenten in een beetje olie met de kruiden erbij tot het gaar is. Meng dan de tonijn en olijven erdoor en laat afkoelen.
Schep op een rondje deeg wat vulling en breng alle uiteinden samen. Druk goed aan en draai om. Vorm er een mooi bolletje van. Laat ze op de bakplaat een half uur rijzen.
De ene helft gestrijk je met eidooier en bestrooi je met gedroogde peterselie. De andere helft snijd je in een raster en bestrijk met ei en wat sesamzaadjes er op strooien.
Bak ze op 200 graden voor ongeveer 15 minuten
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.