- Preparation time
- 5 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 6 February 2018
3 middelgrote wortelen
1 kop rozijnen ,het liefst de goud gele…
3 el rietsuiker
1 tl kaneel
1/2 tl Zout
250 ml water
De sap van een sinaasappel..
1 el olijfolie
Rozenwater
Was en schil de wortelen..,
Snijd ze in kleine stukjes …
Breng het water met het zout aan de kook…
doe de worteltjes erin en de deksel los op de pan…
Spoel de rozijn goed af en doe die bij de wortelen..,
Laat alles 7 minuten koken en voeg dan de suiker en de sinaasappelsap erbij..
Laat het verder koken tot het water bijna is ingekookt en de suiker bijna de dikte heeft van siroop …
Neem de pan van het vuur en voeg de sap van een citroen en het olie aantoe vermeng dit en sprenkel wat rozenwater overheen …
Laat het afkoelen en zet het in de koelkast tot het goed koud is
Voor het opdienen nog eens goed door elkaar mengen…
Heerlijk als bijgerecht van de kalf tajine met ingelegde citroenen .

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.