- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 55 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 June 2015
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN BODEM
- 140 gram
- bastognekoekjes
- 140 gram
- digestive biscuit
- 120 gram
- roomboter, gesmolten
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN FRAMBOZENSAUS
- 280 gram
- diepvriesframbozen
- 2 Eetlepel
- rietsuiker
- 2 theelepel
- maizena
- 125 mililiter
- water
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN ROOMKAASLAAG
- 360 gram
- witte chocolade
- 120 mililiter
- slagroom
- 600 gram
- goede roomkaas (kamertemperatuur)
- 100 gram
- rietsuiker
- 3 stuks
- eieren
- 1 Eetlepel
- bloem
De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen).
Click to rate this post!
[Total: 62 Average: 2.9]
- Voor de bodem: vermaal de koekjes met de keukenmachine. Roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier, vet in en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan en zet in de koelkast.
- Voor de frambozensaus: breng in een pannetje de frambozen, 2 el suiker, maizena en water aan de kook. Laat dit 5 – 10 minuten zachtjes doorkoken tot de saus wat is ingedikt.
- Voor de roomkaaslaag: smelt de witte chocolade au bain marie. Als het gesmolten is, voeg je al roerend de slagroom toe, totdat het goed is opgenomen. Klop de roomkaas en 100 gram suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er één voor één door, gevolgd door de bloem. Voeg het chocolade mengsel toe, roer goed door.
- Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de koekbodem. Giet hierover de helft van de frambozensaus (dit zakt wat weg in het dunne roomkaasmengsel), hierover de resterende vulling en daarop de andere helft van de frambozensaus. Trek een sateprikker door de bovenlaag voor een marmereffect.
- Bak de taart 55-60 minuten op 170 graden. Laat de taart afkoelen en laat deze 5-8 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de taart uit de bakvorm. Decoreer de taart naar wens.
- Tip: voor de garnering kan je verse frambozen, opgeklopte slagroom, wat gehakte witte chocolade, chocoladekrullen etc. gebruiken!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.