- Preparation time
- 120 mins
- Cooking time
- 70 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 29 December 2015
700 gram bio volkoren meel
200 gram speltmeel
200 gram spelt volkoren zuurdesem
20 gram gist
3 tl zeezout
1 tl honing
150 gram zaden(zonnebloempitten,sesam,lijnzaad,pompoenpitten en nigellezaad)
Broodkruiden( kummel,venkel,koriander geroosterd en gemalen)
3 el ghee( of zachte roomboter)
550/600 ml koud water ( kan iets meer of minder nodig zijn)
Roer de gist met de honing in het water en laat dit 5 minuten rusten…
Meng alle droge ingrediënten met elkaar…
Voeg het meelmengsel nu bij het water en vermeng het goed…
Doe nu de zuurdesem en de ghee erbij en kneed de deeg 15 minuten met d machine.
De deeg is licht plakkerig….
Laat de deeg 30 minuten rijzen onder een plastiek folie
Strooi volkoren meel op je werkplank en stort de deeg erop…
Vouw de deeg een aantal keren ..tot spanning ontstaat…
Vorm meteen 2 broden en leg deze op een bakplaat om te rijzen…
De eerste rijstijd is nu 1 uur….
Vouw de deeg opnieuw …
Leg bakpapier op een bakplaat ..
Verwarm de oven op 250 graden…
Verdeel nu weer wat meel op de werkplank..
Vorm de broden en leg ze met de vouwkant na boven….
Leg ze op de bakplaat met wat gevouwen bakpapier ertussen..
Laat de broden nu weer 25 minuten rijzen..
Spuit rijkelijk water over de broden en bak ze de eerste 15 minuten op 250 graden
Daarna 55 minuten op 200 graden…zonder hete lucht…
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.