Vietnamese loempia’s (springrolls) met rijstnoedels en curry

Preparation time
20 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
2 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Vietnamese loempia’s (springrolls) met rijstnoedels en curry

Voor 4 springrolls met kip 

  • 150 gr kippenfilet
  • 1 teentje look
  • 1/2  wortel
  • 4 champignons
  • 1/2 rode ui
  • Sperziebonen
  • 1/4 gele paprika
  • 1 kl soyasaus
  • 1 tl suiker
  • Peper en zout
  • 1/2 ei
  • 4 rijstpapier
  • Rijstnoedels
  • Currysaus (bv van Manna)
  • Verse koriander (optioneel)

Zet alles klaar, een goede voorbereiding is al een half werk.

Snij de kip in fijne stukjes en snij ook de groenten fijn. Voeg alles in een kom met de soyasaus, suiker, peper en zout. Voeg het ei toe, goed mengen en zet opzij.

Neem een schone handdoek en maak hem vochtig. Leg de handdoek op je werkblad en leg een vel rijstpapier op de rechterhelft, vouw de linkerhelft om het rijstpapier te bedekken. Dit vraagt wat tijd want je moet per rijstvel werken. Ik maak de handdoek nog eens extra vochtig met een plantenspuit, dat gaat iets sneller.

Zodra het rijstpapier week is leg je dit op een licht vochtig werkblad, dit werkt iets makkelijker. Zet ook een kommetje water naast je om je vingertoppen te bevochtigen. Schep nu 1/4 van de vulling  op het rijstvel. Vouw 1 kant over de vulling en zorg dat het rijstvel er goed tegenaan zit. Vouw nu de linker- en rechterkant naar binnen. Nu rol je gewoon de springroll verder tot je een gesloten geheel hebt. Leg de springroll op een licht vochtig bord of schotel.

Doe nu hetzelfde met de overige 7 vellen.

Breng een pot met water aan de kook en kook de  rijstnoedels. (zie verpakking voor tijd)

Neem een diepe pan of een wok en vul deze met zonnebloemolie of olie naar keuze. Test met een korstje brood of de temperatuur goed is. De olie moet echt goed warm zijn, springrolls met rijstpapier zijn heel fragiel en kunnen openbarsten als de olie niet heet genoeg is.

Bak de springrolls per twee of miximum 3 tegelijk. Draai ze regelmatig voorzichtig om met een schepspaan. Wanneer ze lichtjes bruin zijn leg je ze op een keukenpapier om het vet op te nemen. Ik hou de springrolls warm in de oven op 80 °C hete lucht oven. Bak nu de rest van de springrolls.

Giet intussen de noedels af in een vergiet, laat schrikken met koud water.

Verwarm de curry in een steelpannetje.

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!