- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 2 October 2016
Verwarmende kippensoep..
Kip gewassen
1 ui fijn gehakt
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 stuk verse gember geraspt..
Wortel gesneden
Knolselderij in blokjes
Groene selderij / blad
Prei fijn gesneden…
Van 1 tomaat het velletje eraf en fijn gehakt
2 el homemade bouillonkruiden
1 el kurkuma
Zwarte peper uit de molen
Kardemom,paprikapoeder, chili peper, korianderzaad ,venkelzaad ,fenegriek en
Rode pepertjes….maal dit alles tot een fijn poeder…
4 el olijfolie
1 el ghee
Peterselie
1 laurierblad
2 salie blaadjes
Vermicelli
1 1/2,liter water
Kook het kip met alle specerijen en kruiden..
Als het kip gaar is haal je dit uit de Bouillon…
Doe nu de groenten bij de soep en kook deze op zacht vuur bijtgaar…
Pluk het vlees van de kip en doe dit bij de soep samen met de vermicelli …
Deze soep is echt verwarmend en vooral goed bij verkoudheden ,de specerijen zijn verwarmend en zorgen dat je bloed beter circuleert …
Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 3.1]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.