- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 12 August 2016
600 gram bio speltbloem
1/2 klontje gist
200 ml melk
175 ml gesmolten roomboter
3 el suiker
1 ei
Verwarm de melk met suiker en de boter..
Laat dit afkoelen…
Doe de gist erbij en het ei…verroer het goed…
Op laatst het bloem onder roeren en dan 7 minuten kneden met de machine,
De kom van de machine is echt schoon na het kneden,anders nog wat bloem erbij doen en verder kneden..
Kneed de deeg nog licht door op je werkplank…
Dek de deeg af met plastiek folie en een keukendoek ..
Laat het nu 1 uur ijzen..zie foto..
Voor de vulling …
Gehakte en gemalen hazelnoten…
Rozijnen
Room
Kaneel
Rietsuiker
Alles met elkaar vermengen…
Voor de glazuur…
Poedersuiker
Water..
Vormen na eigen wens…
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.