- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 27 June 2015
Dit is niet het orginele berkouks recept, maar een snelle, heerlijke en vegetarische versie.
Ingredienten:
– 1 grote wortel
– 1 grote ui
– 2 tomaten
– half bosje peterselie
– kommetje gepelde kikkererwten
– eetlepel tomatenpuree
– 1.5 kommetje berkoukesh, pastaballetjes te koop bij de turkse of marokkaanse winkel.
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gember
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel ras elhanout
– snufje peper
– snufje kaneel
– flinke scheut olijfolie
– 1.5 liter water
Snijd de wortel, ui, tomaat en peterselie fijn. Doe de olijfolie in de pan en voeg de uitjes, tomaat eraan toe. Voeg vervolgens de wortel erbij en roer dit goed om. Doe daarna de tomatenpuree en kruiden erbij en voeg 1.5 liter water erbij. Roer dit om en wacht tot alles kookt. Voeg daarna de kikkererwten en peterelie toe en laat dit voor ong. 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Tenslotte doe je de berkoukesh erbij en dit laat je weer 20 min op een zacht vuurtje koken tot de berkoulesh gaar zijn.
Lekker snel en gezond!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.