- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 12 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram bloem
60 gram roomboter
Half zakje gist (4 gram)
60 gram suiker
250 ml lauw warme melk
eigeel
Vulling:
75 gram zachte roomboter
5 el poedersuiker
Merg van 1 vanillestokje of vanille aroma
Meng de ingrediënten alles samen behalve de melk. Voeg steeds een klein beetje melk toe en kneed het deeg samen tot een samenhangend soepel deeg. Laat het dan 45 minuten rijzen en rol het deeg uit. Snijd er vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 cm en leg ze in een ingevette muffinvorm.
Meng de ingrediënten voor de vulling samen en schep op elk deeglapje een theelepel vulling. Vouw de punten naar elkaar toe zoals op de foto en druk ze goed aan.
Laat de taartjes een half uur rijzen en bestrijk ze met eigeel. Bak ze 12 minuten op 220 graden( 200 graden voor hete lucht oven).
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.