- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 23 June 2015
Ingredienten:
– 250 gram rode linzen
– 1 ui
– 1 wortel
– 1 aardapel
– olijfolie
– 1 theelepel peperpuree (harissa)
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 2 kipbouillon blokjes
– 1.5 liter gekookt water
– gedroogde munt
– pulbiber (turkse winkel)
Bereiding:
Was de linzen goed totdat het water helder is.
Snijd de uien, wortel en aardapoel in kleine stukjes. Verhit de pan met een grote scheut olijfolie. Voeg daarna de uien erbij. Bak de uien heel even aan totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens de peperpuree en tomatenpuree toe en roer die door elkaar (dit zorgt ervoor dat de zure smaak eruit gaat). Voeg nu de wortel en aardappel aan toe en bak dit ook even mee. Doe daarna de linzen erbij en verkruimel de 2 bouillonblokjes hierover. Doe nu het kokende water erover heen en laat dit op een laagvuur koken.
Als de linzen open zijn gegaan en de wortel en aardappel gaar zijn (ong 30 min a 40 min) goed mixen met de staafmixer totdat alles heel fijn is.
Serveren met gedroogde munt en pulbiber.
- Zie beschrijving
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.