- Preparation time
- 70 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 22 May 2019
500 gr meel..
1 1/2 el olie..
1 tl zout ( wie wil kan meer nemen).,
330 ml water..lauwwarm..
1/2 pakje verse gist..,
Extra;
1 1/2 el bloem..
50 ml koud water..
50 ml kokend water..
Verroer het bloem met het koude water…
Klop dit echt goed op en voeg dan het hete water aan toe..
Klop het echt goed op
En voeg 1 el druivensiroop aan toe..
Roer het goed door elkaar en laat het afkoelen..
Kneed van de bovenstaande ingrediënten een luchtige deeg..
Met de machine 7 minuten kneden..
De deeg is en blijft plakkerig en vochtig…
Laat de deeg 1 uur rijzen ..
Verwarm de oven op 240 graden..
Doe op je werkplank aardig
wat meel en stort de deeg daarop..
Rol voorzichtig de deeg door het meel en deel deze in 2 delen..
Niet kneden!
De deeg is echt heel plakkerig en deze hoort zo te zijn..
Dek de 2 broden af met een schoon theedoek en laat het weer 30 min rijzen..
Bekleed de bakblik met bakpapier..
Neem nu het meelmengsel dat je hebt af laten koelen..
Maak je handen nat met dit mengsel en druk heel zacht het brood iets uit elkaar..
Gebruik ruim van het vocht..
Maak met je vinger gaten en een rand in het brood ..
Neem nu het brood voorzichtig en plaats deze op de bakblik..
Daarbij rekt het brood wat uit..
En word dunner..
Bestrooi het met sesam en nigellezaad..
Bak het brood ( of beter gezegd de pide) 15/20 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.