- Preparation time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 15 July 2015
Torentjes
250 gram roomboter
300 gram bloem gezeefd
150 gram suiker
2 tl homemade vanillesuiker
1 ei
Snufje zout
Poedersuiker voor de afwerking
Rode fruit confituur
Bakpapier
Bakplaat
Oven voorverwarmen op 180 graden
Kneed een mooie deeg van de bovenstaande ingrediënten ( de boter koud)
Zet de deeg ingepakt in folie voor een klein uurtjes in de koelkast..
Rol de deeg uit en steek met vormpjes in verschillende grootte koekjes uit..
Plaats deze op de bakplaat ..
Bak de koekjes 10 minuten …( kijk af en toe ,deze koekjes mogen niet bruin worden)
Anders smaken ze bitter…
Laat ze afkoelen op een rooster .
Neem een lekkere confituur zoals rode fruit dat een beetje zuur is, dat is een goede combinatie met de zoete koekjes….
Doe eerst een klein beetje op de grootste koek en de 2 e bovenop en herhaal het nog een keer…
Werk de koekjes af met poedersuiker..
Hetzelfde deeg voor de grote koeken met amandel/ dadel vulling…
Voor de Kokos truffel
200 gram Kokos
3/4 blikje gecondenseerde zoete melk (blik)
1 reep witte chocolade smelten au bain marie
kokos
Kleine amandelen geroosterd…
Vermeng de melk met de kokos en chocolade tot een smeuïg mengsel en zet het voor 30 minuten in de koeling…
Rooster de amandelen in de oven en laat ze afkoelen…
Vorm mooie bolletjes en druk in ieder bolletje een amandel
Draai ze door de kokos
Zet ze koud en bewaar ze in een dicht bakje met deksel….
Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 3.4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.