- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 180 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 15 July 2018
Tomaten
Knoflook
Gember vers
Gember poeder
Kurkuma poeder
Venkelzaad gemalen
Komijn gemalen
Zout
Paprikapoeder
Olijfolie
Kruiden zoals rozemarijn , bonenkruid, tijm , basilicum en oregano..
De hoeveelheid specerijen zijn na eigen smaak en het aantal kilo’s tomaten..,
Leg de tomaten voor 15 minuten koud water en voeg azijn en backing soda aan toe..
Spoel de tomaten goed af snijd ze in parten..
Verhit het olijfolie en fruit de gember en de knoflook aan..
Voeg de specerijen aan toe en roer het goed om..
Doe nu de tomaten erbij , azijn en de kruiden erbij..
Laat dit 45 minuten koken ..
Als de kook eraf is kun je de tomaten door de passeerzeef
pureren ..
Doe nu de tomaten saus weer opkoken en laat deze 2 uur op laag vuur borrelen..
Steriliseer de potjes en de deksel en vul de saus heet af..
Of weck de saus 30 minuten op 90 graden..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.