Tomatensaus op voorraad

Preparation time
180 mins
Cooking time
180 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Tomatensaus op voorraad

Tomaten

Knoflook

Gember vers

Gember  poeder

Kurkuma poeder

Venkelzaad gemalen

Komijn gemalen

Zout

Paprikapoeder

Olijfolie

Kruiden zoals rozemarijn , bonenkruid, tijm ,  basilicum en oregano..

 

De hoeveelheid specerijen zijn na eigen smaak en het aantal kilo’s tomaten..,

 

Leg de tomaten voor 15 minuten koud water en voeg azijn en backing soda aan toe..

Spoel de tomaten goed af snijd ze in parten..

Verhit het olijfolie en fruit de gember en de knoflook aan..

Voeg de specerijen aan toe en roer het goed om..

Doe nu de tomaten erbij , azijn en de kruiden erbij..

Laat dit 45 minuten koken ..

Als de kook eraf is kun je de tomaten door de passeerzeef

pureren ..

Doe nu de tomaten saus weer opkoken en laat deze 2 uur op laag vuur borrelen..

Steriliseer de potjes en de deksel en vul de saus heet af..

Of weck de saus 30 minuten op 90 graden..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!