- Preparation time
- 100 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 15 August 2018
Tomatensaus
5 kilo tomaten
1 knol knoflook
2 grote stukken gember
2 grote kurkumawortels
2 uien
5 el gedroogde oregano,
3 takjes rozemarijn ( de naalden ervan)
1 el verse thijm ( na smaak )
3 el appelazijn
Zout, peper, 2 el venkelzaad heel
1 el gemalen korianderzaad,
1/4 liter olijfolie
Verwijder het groen van de tomaten..
Doe koud water in een hoge tuil en doe daar 2 el backing soda en 3 el azijn in ..
Roer het om en doe de tomaten erbij..
Laat de tomaten 10 minuten in het water en spoel ze daarna goed af..
Snijd de tomaten in stukken..
Verhit in een grote pan het olijfolie en doe daar de klein gesneden gember, kurkuma uien en knoflook licht aan fruiten ..
Doe de tomaten erbij roer alles goed door elkaar en laat het op matig vuur 1 uur koken..
Haal het tomaten mengsel uit de pan en pureer ze in de blender..
doe de saus door een paseer zeef
draaien en giet het terug in de pan.
Kook glazen potten met deksel uit in kokend water , of doe ze in de vaatwasser..
Kook de saus nog eens op na het pureren en breng ze verder op smaak..
Zelf maak ik de tomatensaus met verschillende kruiden en specerijen dus voeg toe wat je zelf lekker vindt en maak verschillende smaken..
Vul de saus tot 2 cm onder de rand in de potjes..
Zorg dat de randen schoon zijn en draai dan de steriele deksels erop..
Ik weck ze in een inkook apparaat bij 90 graden 35 minuten..
Deze saus is minimaal 1 jaar houdbaar..
voor verdere info wat betreft het
Wecken verwijs ik graag na Weck online.. daar vind je alle info kwa inmaken ,in de oven of in de ketel.. ook over het heet afvullen..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.