- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 1 December 2015
600 gr tarwemeel
120 gr zuurdesem
10 g gist
Zeezout
1 tl honing
1 el grof gemalen lijnzaad
350 ml water ( afhankelijk van de kwaliteit meel,kan het iets meer of minder zijn )
Extra
5 el lijnzaad heel
Bakpapier
Water
Spuitflacon
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Roer de gist en de honing door het water..
Voeg de resterende ingrediënten aan toe en kneed met de machine 15 minuten een luchtige deeg..
De deeg zal iets plakkerig zijn….
Neem wat extra bloem en vorm een ronde bol..
Laat deze 60 minuten op een warme plaats rijzen
Vouw de deeg meermaals ….zo krijg je een mooie spanning op je deeg.
Maak de bol vochtig met koud water en rol deze door de lijnzaad
Zet de bol op de bakplaat of in een ovenschaal en laat het brood nog eens
25 minuten rijzen..
Kerf het brood in en spuit goed water overheen…
Spuit ook water in de hete oven zodat er damp ontstaat
Bak het brood de eerste 15 minuten op 250 graden
Bak het 45 minuten verder op 200 graden..
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.