- Preparation time
- 1 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 25 June 2015
500 gr tarwemeel
400 gr roggemeel
100 gr roggezuurdesem
1 platte el zout
1 el broodkruiden
2 pakje gist droge
680 ml water
Zaden na eigen voorkeur
Meng het meel en voeg de rest van de benodigdheden aantoe ..
Kneed de deeg 10 minuten…
Haal de deeg uit de kom en kneed het nog even door met wat extra meel
( klein handje vol)
Plaats het weer terug dek het af en laat het 1 uur rijzen..
Verwarm de oven op 250 graden..
Neem een ruime schaal en doe daar wat zaden erop..
Vorm 2 broden ..neem brood voor brood en houd het even onder de lopende kraan ,het moet goed nat worden…draai de broden (of 1 brood)door de zaden en doe ze in een bakvorm…of op de bakplaat..het brood zonder zaden niet onder de graan..die draai je lichtjes door wat roggemeel en die plaats je op de bakplaat of in een rijsmandje …
Laat de broden nog eens 15 minuten rijzen..
Spuit water in de oven zodat stoom ontstaat en plaats het erin….
Bak de broden de eerste 15 minuten op 250 graden zodat een goede korst ontstaat…bak het verder op 200 graden ..
Totale baktijd …50 minuten..
Broodkruiden kun je zelf maken..met
Kummel, koriander en wat venkel…maal het in de machine heel fijn..
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.