- Preparation time
- 50 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 15 November 2015
Recept …
Kalfsvlees…de hoeveelheid na wens)
5 uien in wat dikkere slierten gesneden
3 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 el ghee ( geklaarde boter)
1 grote tomaat in blokjes
1/4 ingelegde citroen in fijne slierten gesneden
1 kopje rode en groene olijven
Peterselie en of kosbar klein gehakt
Zeezout
Paprikapoeder
Gemberpoeder
Komijn
1 chilipeper fijn gehakt
Kurkuma
Kruid je vlees en bak het lichtbruin aan beide kanten aan…
Doe de uien en knoflook erbij ..vermeng dit met het vlees ..
Laat het heel even mee bakken en doe dan de tomaat en olijven met de koriander erbij..
Deksel op de pan en op middel vuur laten koken…
Als het nodig is een beetje water bij doen…
Inmiddels kook je het fruit op met alle specerijen.
Mango
Pruimen
Abrikozen
1 el rietsuiker
2 kruidnageltjes
1/2 el gemalen kaneel
2 thee glaasjes water
Doe na 20 minuten het fruit bij het vlees met het zoete vocht…
( laat een aantal pruimen apart voor de afwerking..)
Neem een handje vol amandelen en doe die blancheren in kokend water 3 minuten ongeveer…
Spoel ze onder de kraan met koud water af en haal het velletje eraf ..
Droog ze af met keukenrol papier..
Verhit 2 etl olie en bak de amandelen aan beiden kanten iets bruin en krokant…
Serveer het vlees en de saus op een groot bord verdeel wat van het fruot en de amandelen overheen..
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.