Stokbroodjes

Preparation time
65 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Stokbroodjes

500 gram tarwemeel

100 gram roggemeel

50 gram gist

1 1/2 tl zout

2 el olie (olijfolie of zonnebloemolie )

1 ei

1 el water

1 el azijn

300 ml lauw water

Zaadjes na eigen keuze of gewoon zonder..

 

Verroer de gist in wat water

Vermeng alle andere ingrediënten met elkaar en doe op laatst de gist erbij.

Kneed het deeg 5 minuten met de machine….

Laat deze op een warme plek 35 minuten rijzen..

Doe wat meel op de werkplank en kneed de deeg met de handen even door..

Maak gelijk grote stukken deeg voor de hoeveelheid stokbroodjes….(grote of kleine)

Rol ieder stuk deeg uit tot een lap en rol deze weer op….

Zet de stokbroodjes op een bakplaat spuit ze rondom in met water en verdeel de zaadjes erover….snijd ze schuin in en laat de broodjes nog eens 25 minuten rijzen…onder plastiek folie..

Verwarm de oven op 230 graden….

Zet een schaaltje met water op de bodem van de oven(dit voor de stoom) en

Spuit tijdens het bakken (na 7 minuten) water over de broodjes….

Bak de stokbroodjes 30 minuten

 

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 2.4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!