- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 May 2019
500 gram tarwemeel
100 gram roggemeel
50 gram gist
1 1/2 tl zout
2 el olie (olijfolie of zonnebloemolie )
1 ei
1 el water
1 el azijn
300 ml lauw water
Zaadjes na eigen keuze of gewoon zonder..
Verroer de gist in wat water
Vermeng alle andere ingrediënten met elkaar en doe op laatst de gist erbij.
Kneed het deeg 5 minuten met de machine….
Laat deze op een warme plek 35 minuten rijzen..
Doe wat meel op de werkplank en kneed de deeg met de handen even door..
Maak gelijk grote stukken deeg voor de hoeveelheid stokbroodjes….(grote of kleine)
Rol ieder stuk deeg uit tot een lap en rol deze weer op….
Zet de stokbroodjes op een bakplaat spuit ze rondom in met water en verdeel de zaadjes erover….snijd ze schuin in en laat de broodjes nog eens 25 minuten rijzen…onder plastiek folie..
Verwarm de oven op 230 graden….
Zet een schaaltje met water op de bodem van de oven(dit voor de stoom) en
Spuit tijdens het bakken (na 7 minuten) water over de broodjes….
Bak de stokbroodjes 30 minuten

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.