- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 55 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 14 August 2016
Spelt brood
200 gram speltbloem
300 gram speltmeel…
1/2 klontje gist
2 el ghee
Zeezout na eigen smaak
220 ml water
Verroer de gist met wat water en de honing…
Voeg 3 el van het gemengde meel toe en laat dit 10 minuten rusten…
Doe de rest van de ingrediënten in de deegkom…
Voeg de gist aan toe en kneed een zachte deeg ongeveer 5 minuten..
Vorm een brood en plaats deze in een römertopf of tajin of bakvorm en laat het brood 1 uur rijzen..
Snijd het brood in ..en bestrijk het met wat melk…
Doe de deksel op de römertopf..
Laat weer 15 minuten rusten…
Spuit rijkelijk water over het brood..
Doe de deksel weer erop…en bak het brood in de voorverwarmde oven 50 minuten..
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.