- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 10 July 2018
600 gr bloem
25 gram gist
1 el suiker
1 1/2 tl zout
250ml melk lauwwarm
100ml water lauwwarm
1 eigeel
3 el koude roomboter
Zeef het bloem en los de gist op
in water met de suiker..
Doe alles in de kom van de kneedmachine ( behalve de koude roomboter)
Kneed nu 7 minuten een zachte deeg .. de deeg zal iets plakkerig zijn..
Doe nu de koude roomboter erbij en kneed nog eens 3 minuten tot dat de boter is verwerkt in de deeg…
Doe wat bloem op de werkplank en kneed de deeg lichtjes door..
Maak een bol en zet de deeg terug in de kom.. doe een klein beetje bloem overheen en dek de deeg af..
Laat de deeg 50 minuten rijzen tot het dubbele volumen ..
Druk de lucht uit de gerezen deeg en bol deze weer op..
Laat de deeg nog eens 50 minuten rijzen ..
Haal de deeg uit de kom en druk ook nu weer de lucht eruit..
Vorm het brood of broodjes en gebruik daarbij weinig bloem..
Zet het brood in de ingevette vorm en laat de deeg weer 35 minuten rijzen..
Verwarm intussen de oven op 220 graden ( zonder hete lucht)
Bak het brood de eerste 15 minuten op 220 graden en zet de temperatuur terug op 200graden..
bak het brood 30 minuten verder..
Bestrijk het brood met koude roomboter als het heet uit de oven komt..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.