- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 28 June 2015
Ingredienten:
– 1 pak bladerdeeg 10 stuks
– 300 gram gehakt
– 2 eieren
– fijn geraspt uitje, of heel fijn gesneden
– paneermeel
– 1 zakje hamburgerkruiden
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en vieg daarbij de kruiden, gepraspte ui, 1 ei en het paneermeel. Meng dit goed en laat het even in de koeling staan.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak een bakplaat en doe daar alvast bakpapier op.
Maak mooie langwerpige worstjes van het gehakt. Net iets kleiner dan de lengte van de bladerdeeg.
Kluts nu het overgebleven eitje in een kommetje en smeer daar de binnenkant van het bladerdeeg mee in. Leg een worstje aan de zijkant en leg het de andere kant eroverheen. Druk de zijkanten goed tegenelkaar aan met een vork. Dit zorgt ook voor een mooie effect. Smeer tenslotte de bovenkant ook goed in met het ei.
Doe de saucijzenbroodjes in de oven op 180 graden (hetelucht) totdat de bovenkant een mooi kleurtje heeft. Ongeveer 20 min kan ook iets langer zijn.
Lekker en makkelijk hapje!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.