- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 10 September 2017
Sarma ( gevulde koolbladeren )
1 kom basmati rijst
1 witte kool
500 gr kalf gehakt
1 grote ui klein gesneden
3 teentjes knoflook fijn gehakt
1 ei
1 klein bosje peterselie klein gehakt
Zout
Peper
Komijn
1 kleine chili fijngehakt
2 el olijfolie
2 homemade bouillonblokjes
4 el homemade tomatenpuree
1 liter vocht van de kool..
Was de rijst en doe deze in een pan met water… het liefst een avond voor het koken…
Giet het water af en doe opnieuw koud water tot een vingerbreedte op de rijst …
Kook de rijst ook bijtgaar…
Laat de rijst afkoelen…
Verwijder de buitenste bladen van de witte kool..
Spoel de kool af onder de kraan ..
Breng in een grote pan water aan de kook…
Kook de hele kool bijtgaar…
Haal de kool uit het water..
Bewaar het vocht…
Laat de kool afkoelen…
Doe nu de rijst met het gehakt , de gesnipperde ui , knoflook, peterselie,ei en de kruiden in een kom goed vermengen…
Vul de koolbladeren ermee en schicht alles strak in een pan..
Vermeng de tomatenpuree met het vocht van de kool, de bouillonblokjes ,zout en het olijfolie met elkaar en giet het over de kool…
Zet een boord op de kool zodat deze tijdens het koken niet naar boven komt en de rolletjes open gaan..
Doe de deksel op de pan en kook de sarma op een matig vuur 30/35 minuten
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.