- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 12 November 2017
Voor een kleine vorm ..
6 sneetjes brood
1 blik tonijn in olijfolie
1/4 komkommer
1/2 tomaat
1/2 ui
Peterselie
Augurken
Wortel
1/2el homemade tomatenpuree
1 el mayonaise
1 el mosterd
Zout
Peper uit de molen
Voor de afwerking..,
2 el mayonaise
4 el roomkaas
Kruiden
Zout
Peper
Tomaatjes , ei, radijs en peterselie ..,
Bakpapier
Kook 1 ei
Snijd de augurken , de komkommer , het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes
Rasp een wortel in korte sliertjes .
Snijd de korstjes van het brood af (ik maak er croutons van )
Doe de tonijn met de ui en augurken , mayonaise, mosterd, tomatenpuree en peterselie in de blender tot een smeuïge massa pureren .
Leg bakpapier op de bodem van een ronde bakvorm .
Beleg deze met het het brood
Je kunt de sneetjes altijd in stukken snijden en an elkaar leggen… vul een gedeelde van het tonijn mengsel op de eerste laag brood en verdeel het netjes .
Nu doe je een 2 e laag brood erop .. en weer verdeel je het tonijn mengsel maar nu doe je ook een laagje van de geraspte wortel er bovenop ..
Zo ga je door tot het op is..) ik had 3 lagen in de kleine vorm…
De laatste laag is brood
Doe plastiek folie overheen en zet het in de koeling…
Neem de roomkaas ,mayonaise ,zout, peper en kruiden …
bieslook peterselie hak je heel fijn.
Meng alles goed door elkaar en klop het tot een zachte crème…
Smeer je taartje nu af met de crème en werk het af met de groentes..,en het ei
Zet het een paar uur ( of over nacht) in de koelkast…
Smaakt heerlijk en is toch weer iets feestelijker aks een gewone sandwich ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.