- Preparation time
- 90 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 28 July 2016
600gr roggemeel
400gr tarwemeel
1 klontje gist
1 el kruiskummel
1 el lijnzaad gebroken
1 tl honing
3 tl zout
700 ml water ( afhangelijk van het meel kan iets minder of meer nodig zijn )
Verroer de gist en de honing in het water….
Vermeng het meel de kummel ,zout en de lijnzaad met elkaar…
Roer dit door het water en kneed 6 minuten een deeg…
De deeg blijft plakkerig….
Strooi wat meel overheen en laat de deeg 45 minuten rijzen…
Kneed de deeg nu nog een keer met vochtige handen…
Strooi weer wat meel overheen en laat de deeg nu 1 uur rijzen…
Vet de bakblik in met boter ..of leg bakpapier erin..
Verdeel de deeg in één grote blik of 2 kleine…
Laat het brood nu nog 25 minuten rijzen…
Knip het brood in en spuit rijkelijk water overheen…
Bak het brood 1 uur …waarvan de eerste 20 minuten op 250 graden en de rest op 200 graden…
Laat het brood helemaal afkoelen….
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.