- Preparation time
- 22 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 14 July 2015
Voor deze pralines ( zo noem ik ze) kun je resten van een cake nemen. neem dan een 1/4 cake of 1/2 biscuit bodem ,anders 10 thee biskuits
Wat je ook kiest, verkruimel deze in de blender.. verder heb je ongeveer 15 ronde thee bikuits nodig..
Begin met de crème
5 lepel maïzena
1/2 l melk
3 a 4 el suiker
Het merg van 1 vanille
Neem 6 etl van de 1/2 liter melk af.
Roer de suiker doorheen en de maïzena .
Kook de rest van de melk en doe daar het vanillemerg erbij….
Roer het maïzenapapje erdoorheen en blijf roeren…zodat er geen klontjes ontstaan..
Als de pudding dik begint te worden doe je 5 el roomboter onderroeren en zet je het pannetje aan de kant
Leg wat plastiek folie overheen en laat het volledig afkoelen…
Smelt anderhalf repen melkchocolade ( au bain marie)
Neem 4 etl amandelmeel
3 druppels bitter amandel aroma..of rum aroma ( synthetisch)
2 el gehakte amandelen
Doe nu de kruimelige cake met de gesmolten chocolade ,het amandelmeel ,de amandelen en het aroma vermengen…
Roer alles onder de crème die intussen is afgekoeld en zet deze in de koelkast…
De massa zal iets steviger en compacter worden.
Neem nu de ronde thee biscuits en zet ze op een bord ,bestrijk iedere biscuit met een kwastje of lepel met wat abrikozen jam . Neem een spuitzak met een grote mondstuk…
Vul het inmiddels wat opgestijfte mengsel in de spuitzak en maak mooie tufjes op de biscuit.
Zet deze in de vriezer voor 15 minuten….
Ze moeten goed in de vorm blijven….
Smelt intussen weer 2 repen melkchocolade of volmelkchocolade..( au bain marie..en doe daar 1 klontje of lepel kokosvet erbij…… Dit is voor de glans…
Zet de pralines op een draden onderlegger (waar je ook het brood laat afkoelen )
Neem een grote lepel en laat de gesmolten chocolade langsaam over de pralines lopen….
Zet de pralines in de koelkast tot de chocolade volledig droog is…..
Ps….je kunt ook verkruimelde biscuit nemen als je geen restjes meer hebt van de cake….
Wat betreft de hoeveelheid suiker kun je dit zelf naar behoefte aanpassen..
Je kunt alle soorten aroma’s nemen…
Je kunt ook alle noten nemen gewoon je eigen fantasie volgen…
Je kunt de cacao weg laten..of minder nemen….hij maakt wel de massa wat droger…
Als je denkt je massa is niet stevig genoeg doe dan nog wat bikuit erbij…
Deze pralines maak ik op gevoel en ze zijn en blijven lang lekker…..de smaak ontplooid zich beter na 24 uur…
Het meeste werk zit in de afwerking en de wachttijd..
Maar ze smaken heerlijk …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.