- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 17 May 2018
250 gr bloem
4 el. Suiker
1 p. Bakpoeder
5 volle el yoghurt
3 eieren
5 el melk
80 ml zonnebloemolie
100 gr zachte roomboter
4 stangen rabarber geschild en in kleine stukken gesneden..
4 volle el suiker
Roer de suiker onder de rabarber en laat dit 30 minuten staan tot het behoorlijk sap heeft getrokken.
Aardbeien..
Klop de suiker met de eieren schuimig en voeg de boter en het olie aantoe..
Daarna de yoghurt en de melk
Op laatst het bloem en het bakpoeder beetje bij beetje onder roeren ..
De deeg hoort dik vloeibaar te zijn .. zonodig kun je altijd nog wat bloem aan toevoegen of minderen ..
Meng nu de rabarber doorheen..(zonder het vocht)
Vet je vormpjes goed in …vul het beslag tot onder de rand ..
Zet nu een aardbei in het midden van het beslag en druk het iets erin…
Bak de cakejes 30 minuten in de voor verwarmde oven ..op 200 graden..
Wil je de cakejes in een glazen potje bakken , dan vul je het beslag tot de helft in steriele potjes.. na het bakken kijken dat de rand goed schoon is .. dus geen restjes van het beslag aan vast plakt…
Na het bakken direct de steriele deksel op draaien..
Laat het baksel afkoelen…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.