Platbroden

Preparation time
169 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Platbroden

300 gr bio speltmeel..

200 gr bio volkorenmeel..

7 gr droge gist..

1 tl zeezout..

1 tl honing..

400 ml lauwwarm water..

1 el olijfolie..

 

2 el Lijnzaad gebroken…

1 el karwijzaad..

 

Los de gist op in een beetje water en voeg de honing aan toe..

Last die 5 minuten rusten..

Vermeng het meel met het zout, de lijnzaad en het karwijzaad..

Voeg nu alles bij elkaar en kneed met de machine  5 minuten zodat alles goed is vermengd ..

Vet je handen in met wat olijfolie en haal de deeg uit de kom..

Plaats de deeg in een andere kom en dek deze af met plastiek folie..en doe nog een theedoek overheen ..laat de deeg 45 minuten rijzen ..( bij dit mooie weer kan het in de tuin of balkon..)

Vet je handen weer in en trek de deeg aan één kant omhoog, en vouw de deeg terug , dit doe je tot je alle vier kanten hebt gevouwen ….

Laat de deeg op nieuw 30 minuten rijzen..

Heerhaal dit nog 2 x..

Verwarm de oven op 250 graden

Ik heb dit brood op de baksteen gebakken .. dus wil je dit ook, dan moet je de steen 45 minuten van te voren heet laten worden..dus je zet je oven op tijd aan..

Neem nu weer olie en vet je handen in..

De deeg laat zich zo beter pakken.,

deze is plakkerig..

Vouw de deeg weer( niet kneden) en maak 2 stukken ervan..

Hou de deeg omhoog en laat deze tot gewenst lengte zakken ..

Plaats deze dan op bakpapier

en doe rijkelijk meel overheen..

breng de broden met je handen

Zachtjes in vorm.,

Laat ze weer 15 minuten rijzen..

Snijd ze schuin in met een scherp mesje.,

Plaats de broden op de baksteen en bak ze op 220 graden .,

Spuit af en toe wat water in de oven..

De Baktijd is ongeveer 25 /30 ..minuten

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!