- Preparation time
- 115 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 7 July 2015
Benodigheden:
250 gram bloem
drie-kwart beker lauw water
1 theelepel gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
1 halve pak tomatensaus van 500 gram
kruiden: origano, peper,&zout
1 paprika
200 gram geraspte kaas, of een paar plakjes kaas. Wat voor soort kaas maakt niet uit.
Handjevol olijven
1 blik mais
1 blik tonijn
Voorbereiding:
Doe de suiker en gist in de beker met lauw water. Roer dit goed door en laat dit staan voor 5 minuten. Ondertussen doe je de bloem, zout en olijfolie samen in een mengkom en meng je dit goed door. Na de 5 minuten doe je de gist met water en suiker bij de bloemmengsel. Dit roer je goed door. Er ontstaat een soort plakkerige onvaste deeg. Strooi wat bloem om je aanrecht en leg je deeg daarop. Kneed dit deeg voor minimaal 9 minuten. Je zult zien dat het deeg in het begin plakkerig en moeilijk te kneden is, maar na de 9 minuten is het plakkerige deeg een mooie deegbal geworden. Hoe langer je het deeg kneed hoe luchtiger en krokanter het deeg wordt. Nu vet je een grote kom in met wat olijfolie en laat je de deegbal daarin rijzen voor een anderhalf uur. De deegbal wordt twee keer zo groot.
Bereiding:
De laatste 30 minuten dat de deeg moet rijzen begin je met het maken van je tomatensaus. Hiervoor doe je de tomatensaus in een kom en doe je hier een kwart theelepel zout bij. Ook doe je er een kwart theelepel peper bij. Snij de paprika en de olijven in gewenste formaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal je deegbal uit de kom en strooi wat bloem op je aanrechtblad. Rol je deegbal uit tot hij een bodem heeft van ongeveer een halve centimeter. Smeer de tomatensaus hierop uit. Strooi hierover heen de tonijn. Daarna de plakjes of geraspte kaas. Doe hierop de gesneden paprika, mais en olijven. Strooi hier de origano over heen. Leg je pizza op een bakplaat met bakpapier. Doe de pizza nu in de oven tot hij gaar is. Dat verschilt per oven. Haal je pizza uit de oven en klaar is je pizza! Ik heb geprobeerd om met parika koken en bakken te schrijven , wat jammer genoeg niet goed zichtbaar meer was toen het uit de oven kwam.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.