- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 26 March 2017
1 heel kipfilet. koud
3 kippen dijen koud
1 tl zout ( of na eigen smaak meer of minder…)
2 el homemade kruidenmix..
( kurkuma gember, fenegriek , komijn,chilipoeder, paprikapoeder ,tijm en peterselie )
100 ml ijskoud water
2 el olijfolie…
1 el homemade uienpoeder
1 el homemade knoflookpoeder
2 el gedroogde peterselie of bieslook…
2 puntjes smeerkaas..
Snijd de kipfilet en de dijen in stukken..
Doe deze in de keukenmachine zamen met de rest van de bovenstaand ingrediënten.
Maal dit zolang tot het een fijne en smeuïge massa is…
Breng intussen water aan de kook en zet de oven op een lagere stand..
Rol het kippenmengsel tot 1 of 2 worsten….
Rol ze eerst in bakpapier en dan in folie…zodat geen vocht bij de worst komt tijdens het koken…
Leg de worst nu in het water en laat deze 15/20 minuten koken…
Haal ze uit het water..en haal de folie en bakpapier eraf…
Laat ze even iets afkoelen …
Voor het afwerken…
2 el roomboter of ghee
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder en een snufje zout…
Verroer paprika en zout met het boter olie mengsel en verhit dit tot de paprika van kleur verandert…( donker wordt)
Bak de worsten rondom ….
Laat ze afkoelen en snijd ze on plakken met het mes ….of met de snijmachine in dunne plakjes….
Probeer deze ook eens met olijven of champignon als vulling…
Click to rate this post!
[Total: 29 Average: 2.9]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.