Pistache=amandelrol

Preparation time
30 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Pistache=amandelrol

 

6 vellen  filodeeg

100 gram pistache gepeld en ongezouten

250 gram amandelen gepeld en gebakken

2 el poedersuiker

1 el oranjebloesemwater

200 gram gesmolten roomboter

4 el losgeklopte eigelen

1 pot honing van 250 gram

Laat het filodeeg ontdooien. Maal de pistache en amandelen fijn maar niet te fijn. Voeg de poedersuiker en oranjebloesemwater toe en meng dit goed door elkaar.

Neem een vel filodeeg en besmeer met gesmolten boter en leg daar op weer een vel op en verdeel hierover weer boter en eigeel en daarna de vulling. 

Leg er nog een vel op en bestrijk deze met boter. Rol op tot een mooie rol en plak de uiteinden vast met eigeel. Laat dit 10 minuten rusten terwijl je met de andere rol het zelfde doet.

Snijd de rollen in plakjes van 1-2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de rollen op 175 graden voor 15-20 minuten.

 

Verwarm ondertussen de honing au bain-marie en laat hierin de kokjes een paar minuten zwemmen en laat ze daarna uitlekken.

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!