- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
6 vellen filodeeg
100 gram pistache gepeld en ongezouten
250 gram amandelen gepeld en gebakken
2 el poedersuiker
1 el oranjebloesemwater
200 gram gesmolten roomboter
4 el losgeklopte eigelen
1 pot honing van 250 gram
Laat het filodeeg ontdooien. Maal de pistache en amandelen fijn maar niet te fijn. Voeg de poedersuiker en oranjebloesemwater toe en meng dit goed door elkaar.
Neem een vel filodeeg en besmeer met gesmolten boter en leg daar op weer een vel op en verdeel hierover weer boter en eigeel en daarna de vulling.
Leg er nog een vel op en bestrijk deze met boter. Rol op tot een mooie rol en plak de uiteinden vast met eigeel. Laat dit 10 minuten rusten terwijl je met de andere rol het zelfde doet.
Snijd de rollen in plakjes van 1-2 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de rollen op 175 graden voor 15-20 minuten.
Verwarm ondertussen de honing au bain-marie en laat hierin de kokjes een paar minuten zwemmen en laat ze daarna uitlekken.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.