- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 12 May 2019
150 ml water..
Zout..
200gr speltbloem(bio)
Voor de vulling
Fetakaas en (eventueel witte homemade kaas)
Peterselie
Rode chilipeper
1 el olijfolie
Zelf heb ik ook nog 3 el van de witte kaas genomen die ik van de week heb gemaakt..
Dit maakt het alleen maar smeuïger.. maar kan ook zonder.,
De hoeveelheid van alles mag ieder zelf bepalen ..
Zelf houd ik van peterselie en heb dan ook ruim genomen ..
Zachte roomboter voor op de deeg..
Kneed een mooie zachte deeg..
Met de machine 4 min.
De deeg is wat plakkerig en dit hoort zo te zijn..
Laat deeg 5 minuten rusten onder folie.,
Neem wat bloem op je werkplank en druk met je hand het bolletje deeg iets plat..
Doe daar een klontje zachte roomboter op en verdeel het met je hand , vouw de deeg dubbel en herhaal dit nog 2x
dus opvouwen -boter , opvouwen -boter enzv
Maak weer een bolletje ervan en rol dit uit.,gebruik bloem bij het uitrollen..
Verdeel de vulling over de deeg
en vouw de pide dicht..
Leg de pide op de bakblik die je hebt voorzien van bakpapier..
Laat de pide 20 minuten rusten onder folie..
Verwarm de oven op de hoogst stand bij mij is dat 220 graden..
Neem 1 eigeel en 1 lepel yoghurt en verroer dit..
Bestrijk de pide ermee en snijd de boven kant iets in de deeg maar niet doorheen ..
Bak de pide 15 a 20 minuten.,
De pide is heel krokant en lijkt op
Bladerdeeg .,
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.