- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 17 April 2016
Peren en rabarber koeken..
500 gram bloem
250 ml lauw warme melk
1/2 klontje gist
1 tl honing
70 gram suiker
100 gram roomboter
1 el homemade gesuikerde citroenen rasp..
1 ei
Extra…
2 bakplaten voorzien met bakpapier..
Vulling en beleg..
Vanille crème homemade
Peren in siroop ( homemade)
Rabarber moes (homemade )
Amandelschijfjes
Voor de glazuur …citroenen gelei (homemade…)
Natuurlijk kun je ook vers fruit gebruiken en de rest voor de vulling kopen…
Verroer alle ingrediënten en kneed 10 minuten lang met de keukenmachine een mooie zachte deeg…
Doe wat meel op de werkplank en maak 8 grote of 10 kleine bolletjes..
Druk met je hand de deeg zachtjes uit tot een ronde koek met een randje (zie foto)
Plaats deze meteen op de bakplaat…
Doe eerst de vanille crème als onderlaag dan de uitgelekte peren..(.rabarber… )
Daarna de amandelschijfjes…
Bak de koeken 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden..(zonder hete lucht)
Verwarm de citroenen gelei en bestrijk de randen van de koeken….
Laat ze even afkoelen en strooi wat poedersuiker overheen…
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.