- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 8 December 2016
1 ui gesnipperd
2 t knoflook gehakt
4 el homemade tomatenpuree
1/2 liter homemade tomatensaus
10 el homemade paprika Ajvar
3 el gedroogde tijm
Zeezout
Olijfolie
1 groot glas water
Fruit de ui en de knoflook aan in het vet waar de gehaktballetjes in zijn gebakken.
Doe nu de tomatenpuree ,de saus en de ajvar erbij..
Alle specerijen en kruiden erbij…
Laat dit even opkoken…
Vul het geheel op met 1 glas water…en
300gram lams gehakt
1 t knoflook
1 ui
2 eieren
1/2 droog broodje geweekt in water en goed uitgeknepen.
1 el Tijm
Komijn
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Hak de ui en de knoflook fijn in de keukenmachine..
Doe de rest erbij en hak/ maal alles tot een fijn mengsel..
Vorm kleine bolletjes..en bak deze in olijfolie en ghee bruin…
Doe de gehakt balletjes bij de saus en doe daar wat extra koriander erbij…
Laat alles op een klein vuur zachtjes verder koken…
Kook de pasta in ruim water met zout ..
Giet deze door een vergiet….
Laat ze even uitlekken..
Doe de pasta terug in de pan en roer een paar lepels olijfolie doorheen…
Vermeng de saus met de pasta…
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4.8]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.