- Preparation time
- 45 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 4 July 2015
Benodigdheden
- Kipfilet
- 1 ui
- 1 rode paprika
- Koriander
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 1 tl sambal oelek
- Snuifje zout
- Beetje kipkruiden
- Mama’s 3 kruidenmix (zwarte peper, gember, kurkumma)
- Heinz pasta sauce hot
- Penne pasta
- Kaas
Bereiding
Als eerst vul je een pan met water en laat je dit koken. Vervolgens giet je hier de pennepasta in met een snuifje zout en een beetje zonnebloemolie. Vervolgens pak je een andere pan en doe je daar een beetje olijfolie in. Dan voeg je de gesnipperde uitjes toe en laat je dit ongeveer 30 seconde bakken en daarna voeg je de gesnipperde paprika toe. Dit laat je samen bakken tot het wat zachter is dan voeg je de kipblokjes, knoflook, koriander, sambal en alle kruiden toe. Dit laat je goed bakken tot de kip gaar is. Dan voeg je de Heinz pasta saus toe en laat je dit sudderen. Ondertussen pak je een ovenschaal en besmeer je deze met boter. Ook doe je de pasta in een vergiet en laat je deze lekken. Wanneer de kip klaar is voeg je de pasta toe aan de kip en roer je deze goed door elkaar tot alle pasta voorzien is van saus. Dan zet je het vuur uit en schenk je de 1e helft van de pasta in de ovenschotel. Vervolgens leg je er een laag kaas op. Daarna voeg je de rest van de pasta toe en leg je er nog een laag kaas op. Vervolgens doe je de ovenschotel in de oven op 190 a 200 c op grilstand van beneden en boven. Dit laat je een aantal minuten er in tot de kaas goed gesmolten is of zelfs weer knapperig is afhankelijk van wat je het lekkerst vind. E finito, Buon appetito!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.