- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 4 September 2020
3 kilo paprika
5 teentjes knoflook in plakjes
Zeezout na eigen smaak
2 el azijn
2 el suiker
1 el paprikapoeder
1 el kurkuma
1 tl chili vlokken ( kan minder)
5 el olijfolie
4 el van het vocht van de paprika..
Was de paprika’s goed af.
Zet een op een bakplaat en gril ze in de oven op 220 graden..
Na 30 minuten In ze meestal klaar om uit de oven te halen..
Leg ze in een grote kom of bak en dek ze af met folie..
Laat ze afkoelen..
Verwijder het zaad en de strook..
Snijd de paprika in slices ..en leg ze in een vergiet (vang het vocht op)
Doe zeezout,suiker, paprikapoeder,kurkuma, chili vlokken en azijn erbij en meng het goed door elkaar..
Verhit het olijfolie
Doe het paprikamengsel erbij en laat die op matig vuur 10 minuten sudderen..
Doe nu de knoflook plakjes en het vocht erbij erbij en roer het onder..
Laat het nog 10 minuten verder
Sudderen..
Vul de steriele potjes ermee tot onder de rand en draai de deksel erop..
Wecken op 90 graden 30 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.