- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 20 March 2016
Pannenbrood …
400 gram witte meel
100 gram roggemeel
250 gram griesmeel
3/4 klontje verse gist
2 1/2 tl zout
1 tl granaatappel siroop
1 el ghee
1 el appelazijn
250 ml karnemelk
260 ml water
Meng het meel goed door elkaar en voeg het zout aan toe..
Vermeng de andere ingrediënten
Voeg de gist aan toe en kneed 7 minuten lang met de machine een mooie luchtige deeg..
Laat de deeg 2 uur rijzen…
Leg bakpapier in een pan van gietijzer …
Vouw de deeg een aantal keren zodat alle lucht eruit is…
Vorm een rond brood en draai het door bloem…
Plaats het brood in de pan…doe de deksel erop en laat het nog eens 30 minuten rijzen.
Spuit ruim water over het brood en knip het in…
Zet de pan in de koude oven in de onderste rij en bak het brood op 250 graden…
( de oven wordt niet voorverwarmd )
De baktijd is ongeveer 50 minuten zonder hete lucht…
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.