Panbrood

Preparation time
10 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Panbrood

Panbrood

250 gram meel
250 gram fijn griesmeel ( Smida)
15 gram verse gist
1 tl zeezout
1 tl honing
250 ml lauwwarm water
100 ml lauwwarme melk
Een beetje Smida voor op de broden …na het vormen.
Verroer de gist met wat lauw water en de honing..laat dit 3 minuten staan..
Vermeng intussen het meel en het zout…
Doe de gist  bij het water/melk mengsel en meng het meel onder.
Kneed het met de kneedmachine 7 minuten….
Kijk af en toe tijdens het kneden of er nog wat water bij moet …
Het  griesmeel zet uit tijdens het kneden en het moet een compacte maar heel zachte worden..
Laat de deeg 45 minuten rijzen onder een doek…
Vet een dienblad of grote bord met olie in….
Vet ook je handen in met olie en maak van het gerezen deeg een aantal  gelijkgrote  bollen…
Zet deze op de dienblad met de onderkant na boven…
Verwarm de ijzerpan of de de tafelgril…..
Draai de deeg om zodat de gerezen kant onder ligt
Vet je handen in met wat olie en druk de deeg in de vorm van een rond/ ovaal brood
Snijd met een mes het brood een beetje in (zie foto) en strooi wat smida overheen..
Bak de broden op de hete tafelgril /pan op beide kanten….
Draai ze weel meerdere malen om…
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!