- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 28 June 2016
Orzo met gehakt balletjes
2 thee kopjes (met oor) orzo. (vogeltongetjes)
1 ui gesnipperd
2 t knoflook gehakt
4 el homemade tomatenpuree
1/2 liter homemade tomatensaus
4 el homemade paprika Ajvar
6 takjes basilicum
Zeezout
1 el paprikapoeder
Paprika rood geel en groen
Wortel
1 El homemade kruidenmix voor pasta..( rozemarijn thijm en marjolein )
Chili vlokken na eigen smaak
1/2 rode gele,groene ,paprika en de wortel in kleine blokjes gesneden
Olijfolie
1 groot glas water
Fruit de ui en de knoflook aan in het verhitte olijfolie..
Doe de groentes erbij en roer het om..
Laat dit even licht bakken…
Doe nu de tomatenpuree en de saus erbij..
Alle specerijen en kruiden..behalve de basilicum …
Laat dit even opkoken…
Spoel intussen de orzo af onder de kraan en doe die ook bij de groenten..
Roer het om en voeg het water aan toe..
Laat alles op een matig vuur garen…
Roer wel af en toe om….soms moet je nog wat vocht aan toevoegen…
Als de orzo en de groentes gaar zijn , roer je nog wat olijfolie de ajvar en de
gehakte basilicum doorheen..
500 gram kalfsgehakt
1 t knoflook
1/2 ui
2 eieren
1/2 droog broodje geweekt in water en goed uitgeknepen.
Tijm
Komijn
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Hak de ui en de knoflook fijn on de keukenmachine..
Doe de rest erbij en hak/ maal alles tot een fijn mengsel..
Vorm kleine bolletjes..en bak deze in olijfolie bruin…
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 2.9]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.