- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 2 November 2017
Voor de deeg
450 gr bloem
190 gr roomboter
140 gr basterdsuiker
3 eieren
1 en 1/2 tl bakpoeder
Mespunt zout
Jam om de deegbodem te bestrijken …
Bakvorm langwerpig
Bakpapier
Roomboter voor de rand in te vetten
Kneed een zachte deeg met de bovenstaand ingrediënten…
Plaats de deeg in de vorm en druk zacht met de hand de deeg op de bodem van de bakblik..
Zorg dat deze gelijkmatig is…
Bestrijk de deegbodem met jam.
Beleg
200 gr roomboter
120 gr suiker
1 el homemade vanillesuiker
3 el water
500 gr gemengde noten
( hazelnoten, walnoten en amandelen)
Je kunt ook 1 soort gebruiken
Maal de noten fijn in de machine
Neem een ruime koekenpan en doe daar de boter, suiker,vanillesuiker en het water in…
Roer het om en laat het 1x opkoken.
Neem de pan van het vuur en roer de noten onder…
Verdeel het notenmengsel gelijkmatig op de deeg bodem ..
Bak dit in de voorverwarmde oven op 180graden 40 minuten
Zonder hete lucht
Haal het notenbaksel uit de oven
en ga met een mes langs de rand van de bakblik..
Zo maak je het baksel los van het blik
Snijd direct de driehoekjes en laat deze afkoelen.
Smelt 200 gr volmelk chocolade
en 200 gr melk chocolade
Au bain marie en meng daar 2 el olie doorheen
Neem de driehoekjes en dip deze door de chocolade zodat de randen bedekt zijn
Laat ze drogen en bewaar ze in een blik..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.