- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 24 July 2016
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
120 gram suiker ( wie wil kan meer nemen)
1 tl homemade vanillesuiker
220 ml melk
2 eieren
74 gram roomboter
Voor het beleg..
3 grote niet te rijpe Nectarines
Amandelschijfjes
3 el nectarine gelei
Slagroom
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig…
Voeg de zachte roomboter aan toe..
En daarna langzaam de melk en niet alles gelijk…
Meng het bakpoeder door het meel
Roer dit onder het beslag….( het beslag zal wat dik vloeibaar zijn)
Zet de nectarine voor 15 minuten in water met wat azijn..
Spoel ze goed af en snijd ze in plakjes..
Vet de ovenschaal goed in met boter..
Verwarm de oven op 190 / 200 graden
Verdeel het beslag gelijkmatig…en zet de in plakjes gesneden nectarines in het cake beslag…
Strooi de amandelschijfjes over heen en bak de deze lekkere Nectarine cake
45 minuten …maak de proef met een saté stokje om te zien of de cake helemaal gaar is..
Bestrijk de cake met wat nectarine gelei en laat deze helemaal afkoelen..
Werk het baksel af met slagroom en zet de plakjes nectarine tussen de toefjes slagroom…
Wil je geen slagroom dan is poedersuiker een verdere optie..
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.