- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 3 June 2019
450 gr bloem..
200 gr smida (griesmeel fijn)
1/2 tl gist..
1 tl zout..
300 tot 350ml lauwwarm water..
Kneed een mooie gladde deeg met de machine 7 minuten.,
Laat deze een paar minuten rusten onder folie..
Extra;
Olie..
Gesmolten ghee..
Maak nu ook weer ronde bolletjes..vet daarvoor je handen in met olie..
Zet de bolletjes op een bord of plank .. vet ook deze iets in met olie..
Dek ze af en laat ze 15 minuten rusten..
Maak nu van ieder bolletje een heel doorzichtige ronde lap deeg..
Gebruik ook hier weer een veetje olie..
Smeer de lap deeg in met wat gesmolten ghee of roomboter..
Vouw nu de rechte kant na het midden van de deeg en daarna
De linke kant op de gevouwen
Kant..
Je hebt nu één smalle lapje deeg
voor je..
Doe daar ook weer wat ghee erop verdelen en vouw deze tot een kleine vierkant..
Zo werk je de rest af..
Druk nu de vierkantjes met je hand zachtjes uit elkaar zodat de pannenkoek de gewenst grote heeft..
Bak deze in een pan of op de grillplaat op beide kanten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.